» 4 tips på att hitta träingsmotivationen

♦ Sätt delmål. Till exempel - om ditt mål är att springa milen på 60 minuter, så börja med att satsa på att springa den på 75 minuter. När du klarat det satsar du på 70 minuter och så vidare, ända tills du når ditt långsiktiga mål. Anledningen till att många tappar sin motivation är för att de känner att det inte går framåt, men sätter man däremot ett rimligare mål till att börja med får man motivation av klara av dem. Jobba dig alltså framåt mot det reslultat du vill ha i mindre steg.
 
♦ Hitta ditt sätt att träna. Motivation är inget som bara kommer till dig, utan du kanske får leta lite efter den. Testa olika träningsformer och känn efter vad du tycker är kul. Om du gillar vad du gör kommer gymmet garanterat kännas mer som en belöning än ett straff.
 
♦ Träna för dig själv. Missnöjdhet är ett jättebra bränsle för att hitta sin motivation, oavsett om det handlar om att förbättra sin kondition, bränna fett eller bygga muskler. Är du inte nöjd med något på dig själv så träna för att göra något åt det! Av någon anledning så har träning för att bli/känna sig snyggare, blivit en synonym med att inte träna för sin egen skull, och det tycker jag är helt fel. Att ställa sig framför speglen och känna sig snygg och framför allt nöjd är en riktig kick för självtroendet och tränar du för att känna så, tränar du för dig själv.
 
♦ Träningskläderna. Om man har ett par riktigt snygga träningskläder är det klart man vill använda dem, och finns det något bättre ställe att bära en grym träningsoutfit på än på själva träningen? Antagligen inte. Ett bra tips är alltså att låta dina kläder motivera dig till att vilja träna. 
 
 
Just nu har nelly.com 15% rabatt på hela deras sortiment så passa på att fynda lite snygga träningskläder!
 



Kommentera inlägget här:

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (lovar ska inte säga till nån)

Har du en blogg också?

Kommentar:

Trackback